Maandverwachting: vaak droog in maart met kans op koude nachten met vorst

Landelijk – Na een stralend slot van februari begint maart met wolkenvelden en tijdelijk wat regen. Daarna is het vaak droog met wolkenvelden en zon, aldus Weeronline.nl . Overdag is de temperatuur heel normaal, maar ’s nachts kan het vriezen. Later in de maand ligt de middagtemperatuur vaak boven 10 graden.

Het begin van maart is vrij duidelijk met helaas minder zon dan in het laatste dagen van februari. De eerste dag van de maand is het in het noorden en westen zelfs vrij somber en kan een beetje regen vallen. De dagen daarna is het overwegend droog. Met 7 tot 11 graden is de temperatuur heel normaal. ’s Nachts kan het vooral in het binnenland tot vorst komen. Ook ’s ochtends vroeg is het dan koud.

Grotendeels droog
Halverwege de maand stijgt de luchtdruk. Dit betekent dat de kans op overwegend droog weer groot is. De middagtemperatuur ligt vaak boven 10 graden. En met wat zon kan het makkelijk 12-14 graden worden. Toch speelt de windrichting de belangrijkste rol in zowel het weerbeeld als de temperatuur. Kleine veranderingen kunnen alsnog een noordelijke stroming opleveren en dat zou ons koud en grijs weer op kunnen leveren. Dat hebben we voornamelijk te danken aan de koude Noordzee die aanvankelijk 7 graden is en maar langzaam opwarmt.

Maar krijgen we richting het eind van de maandag nog een keer een zuidelijke wind, dan kunnen we zonnig weer met lenteachtige temperaturen verwachten van meer dan 15 graden. En wie weet krijgen we de eerste warme dag met 20 graden.

Back to top button