Winst FC Groningen zet Leek op z’n kop (Video)

LEEK – Zondagavond was de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle live te zien op een LED scherm van 17 vierkante meter. Ondanks het buiige weertype waren er toch nog heel wat mensen naar Podium Nienoord gekomen om daar de wedstrijd te bekijken.

De organisatie deelde poncho’s uit voor diegene die daar belang bij hadden. De eerste helft was zomaar voorbij en tijdens de rust werd er muziek gedraaid door een DJ. In de tweede helft kwam er al snel een doelpunt voor Groningen die gemaakt werd door Rusnak in de 64e minuut wat voor een enorme explosie van blijdschap zorgde. Tien minuten later werd er in de 74e minuut wederom gescoord door Rusnak wat tevens het laatste doelpunt was. Hiermee heeft FC Groningen met 2-0 van PEC Zwolle gewonnen en kunnen daardoor voor het eerst in de historie de KNVB-beker meenemen naar het Noorden. Woensdag 6 mei zal in het Stadspark de huldiging plaatsvinden.

Zondagmorgen werden de supporters die onderweg waren naar de Kuip in Rotterdam al massaal uitgezwaaid vanaf het viaduct boven de A7 in Tolbert. Zie hier het bericht.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl