Gemeente Westerkwartier gastvrij voor vluchtelingen Oekraïne; College gaat voorstel ontwikkelen

Westerkwartier – De gruwelijke beelden van de oorlog in de Oekraïne laten ons niet meer los. Het is verbijsterend wat er gebeurt. Onschuldige en weerloze Oekraïners moeten vluchten voor geweld en onderdrukking. Ze worden wreed losgerukt van huis en haard, traditie en toekomst.

We hebben eerder al onze steun uitgesproken aan Oekraïne en aan de internationale oproep dat Rusland deze oorlog onmiddellijk moet beëindigen. Als uiting van onze solidariteit is het gemeentehuis in Grootegast uitgelicht in de nationale Oekraïnse kleuren blauw/geel.

Daarnaast levert de gemeente ook verder graag concreet onze bijdrage. We willen vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in de goede Westerkwartierse traditie van gastvrijheid.

Het college van B&W maakt onze bereidheid tot opvang kenbaar bij de VNG. Het college ontwikkelt een voorstel hoe we deze opvang het beste kunnen organiseren. Vanzelfsprekend gebeurt dat in goed overleg en afstemming met onze partners.

De gemeenteraad en het college van B en W van de gemeente Westerkwartier,
Ytsen van der Velde, VZ Westerkwartier
Peter Holsappel, ChristenUnie
Geertje Veenstra, CDA
Klaas-Wybo van der Hoek, GroenLinks
Sandra de Wit, PvdA
Mattheus Gorter, VVD
Harry Stomphorst, Sterk Westerkwartier
Rogier van ‘t Land, D66
Chris Veeze, 50Plus
Geertje Dijkstra, wethouder
Pieter van der Zwan, wethouder
Hielke Westra, wethouder
Elly Pastoor, wethouder
Ard van der Tuuk, burgemeester

Heeft u vragen, dan kunt u contact met de gemeente opnemen op het algemene telefoonnummer 14 0594 of mailadres [email protected].

   .
Back to top button