Nieuwe en permanente survivalbaan in Boerakker officieel geopend

Boeràkker – Zaterdag 5 maart om 16.00 uur heeft dorpswethouder Pieter van der Zwan officieel de nieuwe inrichting van het sportveld en de permanente survivalbaan in Boerakker geopend. Dit vond plaats aan de Olde Ee 10. Alle voorzitters van de betrokken verenigingen en de leefbaarheidsadviseur van de gemeente waren hierbij aanwezig.

Betrokkenheid dorp
Stichting Survivalteam Boerakker en Survival4All hebben samen met Voetbalvereniging Westerkwartier, Stichting dorpshuis Oomkegast, Dorpsbelangen Boerakker en aanwonenden een plan ingediend voor de inrichting van het hele sportveld. In dit plan is ook een pannakooi voor de jeugd opgenomen. De pannakooi en de permanente survivalbaan zijn met veel vrijwilligers opgebouwd.

De gemeente heeft bijgedragen met de uitbreiding van de parkeerplaats en meegedacht in de uitvoering. Het parkeerterrein, de survivalbaan en de pannakooi worden al met plezier gebruikt. Het terrein met alle sportieve elementen is breed inzetbaar voor het hele dorp. Het is een mooi voorbeeld van een inwonersinitiatief, dat het dorp Boerakker leefbaar houdt.

Survival Boerakker
Vanaf 1996 biedt Survival4All survivaltrainingen aan in Boerakker. Survival is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Er vinden het hele jaar trainingen plaats in en rondom Boerakker. De vereniging Survival4All heeft 160 leden van beginners tot gevorderden. De jaarlijkse survivalrun in Boerakker is al meer dan 25 jaar wijd en zijd bekend in de hele regio.

   .
Back to top button