“Ik train voor m’n eerste deelname aan de Univé Leekster Lente Loop”

Leek – Ruim veertig deelnemers begonnen in januari met de clinic hardlopen voor beginners. Voor de meesten was dit de eerste keer dat ze onder professionele begeleiding de techniek en fijne kneepjes van het hardlopen onder de knie wilden krijgen.

Het begon met een minuutje wandelen, afgewisseld met een minuutje dribbelen. Langzaam aan werd dit opgebouwd, en ondertussen moest ook de souplesse en het uithoudingsvermogen getraind worden.

Zaterdag 19 maart
Op zaterdag 19 maart willen ze meedoen aan de 5 km Univé Recreatieloop in Leek, samen met vele anderen. Degenen die al meer aan kunnen kiezen voor de 10 km Zuidersma Vastgoed Wedstrijdloop, of de Vicini 21 km Halve marathon. Ook de jeugd kan volop meedoen: aan een wedstrijdloop over 1200 meter, of aan de scholierenuurloop.

Alle starts en finishes zijn op De Dam in Leek en alle deelnemers krijgen na afloop een mooie herinnering. Online aanmelden kan tot 13 maart, daarna is inschrijven voor de start nog mogelijk. Zie voor meer informatie www.leeksterlenteloop.nl

Voor degenen die een volgende keer ook willen doen start er alweer een nieuwe beginnersgroep in Leek, in april op de woensdagavond. Kijk voor meer informatie op www.loopgroepnienoord.nl.

Back to top button