Tweede externe competitiewedstijd van het eerste team van Schaakclub Leek werd nipt verloren van GroningenCombinatie 2

Leek – Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SC Leek tegen GroningenCombinatie 2. Aan bord 1 wist Sander na een slecht gespeelde opening, door een geniepige zet toch te winnen. Pieter Doller verloor kansloos, hij kreeg geen compensatie voor de verloren pion en zijn koning bleef onveilig in het midden staan.

Invaller Katrinus Postumus verloor materiaal door een aanval over de f-lijn, dit koste hem de partij. Issa Albadeen kwam slecht uit de opening maar wist door veel vechtlust zijn tegenstander te noodzaken zijn dame te ruilen tegen toren en loper. De ontstane vesting stelling wist de Groningse speler echter remise te houden.

Gert-Jan Ris speelde verdienstelijk gelijk. In het loper eindspel met beide spelers een loper op de witte velden, stond hij in de eindstelling iets beter. Frans Huisman kon in een betere stelling net het juiste plan vinden. Hij liet toe dat zijn tegenstander hem te veel onder druk kon zetten en verloor. De nederlaag voor Leek was door dit verlies een feit.

Door zijn tweede externe overwinning wist Martijn Swemmer de eer voor Leek te redden. In een eindspel van dame, toren en pionnen tegen dame, paard en pionnen ruilde Swemmer bewust de dames niet om gebruik te maken van de tijdnood van zijn tegenstander. Dit was een slimme keuze, Martijn won door tijdsoverschrijding.

   .
Back to top button