Veel gelezen

27-jarige verdachte uit Leek blijkt jaloerse Tinderdate; aldus ex-vriend van doodgestoken vrouw(21)

Leeuwarden/Leek – De 21-jarige vrouw die zondagochtend is doodgestoken in Leeuwarden, zou om het leven gebracht zijn door een man die ze kende via een datingapp.

Aldus ex-vriend Michael tegenover Hart van Nederland, gaat dat om de 27-jarige verdachte uit Leek. Deze man werd zondagmorgen vroeg, door de politie aangehouden. Ook zou de man het slachtoffer al langere tijd gestalkt hebben, wist Michael te vertellen. Zijn hele reactie is te zien in deze video.

Enorm geschrokken
Michael had sinds kort weer contact met zijn ex om een relatie weer te proberen. Toen hij zondagmorgen de berichten op Twitter voorbij zag komen ging hij direct naar het plaats delict. “Ik ging gelijk hierheen, kijken of het echt om haar ging… blijkbaar wel.” Zegt hij met een tril in zijn stem tegenover de Hart van Nederland journalist.

Hield haar in de gaten
Haar ‘date’ is volgens Michael iemand die haar zeer goed in de gaten hield. Zo zou hij gps-trackers bij haar hebben geïnstalleerd. Nu de politie bekend heeft gemaakt een 27-jarige man uit Leek te hebben aangehouden, weet Michael zeker dat het de bewuste man, haar ex, is. “Het is zwaar kut, als ik het zo mag zeggen”, verzucht hij voor de camera.

Studente
Zijn ex-vriendin is een 21-jarige Amerikaanse, die in Nederland verbleef om te studeren. Michael probeert contact te krijgen met de familie. Al gaat dat lastig vanwege het tijdverschil.

Onderzoek
Het recherche onderzoek van de politie, dat nog in volle gang is, moet nog uitwijzen wat zich precies heeft afgespeeld in de woning.

Foto’s: Ditisfryslan.frl

Lees ook: Vrouw overleden na ernstig steekincident in Leeuwarden; 27-jarige Leekster aangehouden

   
Back to top button