Schaakclub Leek weer van start in De Balkhoeve

LEEK – Nu binnensportactiviteiten weer zijn toegestaan, heeft het bestuur van de schaakclub Leek haar speellocatie geïnventariseerd. Op basis van het KNSB-protocol kan er met de huidige Corona-maatregelen weer geschaakt worden in De Balkhoeve.

In de grote zaal kunnen 10 partijen tegelijkertijd gespeeld worden, en dat is voldoende om de interne en externe competitiewedstrijden te houden. De afstand tussen de borden is dan groot genoeg, en er kan geventileerd worden. De jeugd en de volwassenen hebben eigen borden, stukken en klokken. De eerste schaakavond is op vrijdag 4 september aanstaande en is bedoeld om proef te draaien.

De interne competitie begint op vrijdag 11 september 2020. Belangstellende schakers zijn welkom om een partij tegen clubschakers te spelen en/of om tips en trucs te krijgen. De competitiewedstrijden van de Noordelijke Schaakbond starten nu later in het seizoen, en de schaakclub Leek wil daar met twee teams aan mee gaan doen.

De snelschaak- en rapidschaakavonden worden voorlopig niet gehouden, aangezien er dan te vaak van tegenstander gewisseld wordt. Ondanks deze beperking zijn de schakers blij dat ze elkaar weer achter het bord kunnen ontmoeten.

   
Back to top button