Sinterklaas en zwarte pieten aangekomen in Leek (Video)

LEEK – Sinterklaas en vele zwarte pieten zijn vandaag, zaterdag 16 november, om 14.00 uur feestelijk ontvangen bij Podium Nienoord. Burgemeester Ard van der Tuuk heeft de Sint en zijn gevolg namens de gemeente Westerkwartier ontvangen.

Rond twee uur ging het programma van start en stond het bij het openluchtpodium al snel vol met kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Na het ontvangst heeft meneer Pruiksma van Museum Nienoord, Sinterklaas uitgenodigd om woensdag 20 november langs te komen. Vervolgens heeft de meidengroep AMASING!, oud-leden van het Kinderen voor Kinderen koor, een swingend optreden verzorgt.

Optocht
Aansluitend heeft de Sint met de burgemeester en zijn Pieten een kleine rondgang door het dorp gemaakt om bij het 2e Podium op de Dam in Leek het feest te vervolgen. Hier heeft Kliederpiet een optreden gegeven. Zij blijkt, naast het talent om alles onder te kliederen, ook erg goed te kunnen zingen. En dat heeft ze laten horen aan alle kinderen in Leek die lekker mee konden zingen, want het waren allemaal bekende sinterklaasliedjes. Daarna nam de Discopiet het van haar over en konden de kinderen op de foto tijdens de meet en greet.

Voor meer foto’s en/of het bestellen er van klik hier.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button