Basisscholen schaakkampioenschap Westerkwartier en Noordenveld in Leek

Westerkwartier – Afgelopen zaterdag organiseerde Schaakclub Leek het BSK (Basisscholen schaakkampioenschap Westerkwartier en Noordenveld in basisschool de Stapsteen.

In totaal speelden 44 schakertjes van acht scholen voor het scholenkampioenschap. Evenals in 2021 was CBS Rehoboth uit Oldekerk weer de winnaar. Vanwege corona kon in 2021 het kampioenschap niet worden gehouden. De spelers van het winnende team waren Twan Roffel, Roel en Alfina Rozendal en Niels van Denzel. Alfina behaalde tevens de prijs voor het beste meisje.

CBS Van Panhuys uit Leek legde beslag op de tweede plaats en de Stapsteen uit Leek werd derde. Het persoonlijk kampioenschap ging naar Juri Vokjan van basisschool het Valkhof uit Roden, hij scoorde met 6,5 punten uit 7 partijen.

   
Back to top button