Echtpaar Posthumus-Nijhof uit Zevenhuizen 60 jaar getrouwd

ZEVENHUIZEN – Maandag 6 januari was het exact 60 jaar geleden dat echtpaar Posthumus-Nijhof uit Zevenhuizen elkaar het jawoord gaven. Reden genoeg voor burgemeester Hoekstra om het diamanten paar persoonlijk te feliciteren.

De heer Geert Posthumus en mevrouw Trientje Posthumus-Nijhof gaven elkaar het ja-woord op 6 januari 1954 te Marum. De heer Posthumus is geboren op 23 april 1932 in Leek en mevrouw Posthumus-Nijhof is geboren op 5 juli 1933 in Marum. Het echtpaar vertrok naar Wognum om daar een winkel te gaan beginnen. Na een paar jaar verhuisden ze naar Assen. Daar reed de heer Posthumus op de rijdende winkel van de wolfederatie langs de klanten, door de provincie.

Terug in Zevenhuizen namen ze de winkel in textiel en woninginrichting over van de vader van de heer Posthumus. Mevrouw Posthumus werkte in de winkel en de heer Posthumus deed woninginrichting, vloerbedekking leggen enz. In de vakanties trokken ze erop uit met de caravan, o.a. naar de Veluwe, Oostenrijk en Italië. Mevrouw Posthumus puzzelt graag en de heer Posthumus doet mee aan allerlei wandeltochten, o.a. met de jaarlijkse Billy Turftocht en hij deed in 2013 voor het eerst mee aan de Njimeegse vierdaagse.

Drie kinderen werden er geboren, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het echtpaar woont aan Meester Reijntjesstraat 16 te Zevenhuizen. Burgemeester Hoekstra feliciteert op 6 januari 2014 om 11.00 uur het echtpaar thuis.

Back to top button