Hoe houd je je vloerkleed als nieuw? Gebruik deze 5 tips!

Partnerbijdrage – Een vloerkleed voegt niet alleen warmte en stijl toe aan je huis, maar is ook een reflectie van je persoonlijke smaak. Het behouden van de schoonheid en levensduur van je vloerkleed vereist echter meer dan alleen liefde; zo moet je deze regelmatig aandacht geven en onderhouden. Hieronder hebben we een vijftal tips geselecteerd, waardoor jouw kleed er nog jarenlang goed uit blijft zien! Lees dus snel verder.

  • Regelmatig stofzuigen is essentieel

De basis van goed onderhoud begint bij frequent stofzuigen. Stof en ander vuil kunnen zich snel ophopen, vooral in huishoudens met huisdieren of kinderen. Door je vloerkleed minimaal twee keer per week te stofzuigen, voorkom je dat vuil zich ophoopt en de vezels beschadigen. Gebruik een stofzuiger met een goede filter en verstelbare zuigkracht om de levensduur van je kleed te verlengen.

  • Vlekken? Kom meteen in actie

Het is onvermijdelijk dat vloerkleden vlekken oplopen, maar bij snel handelen hoef je je nergens zorgen om te maken. Heb je gemorst? Dep je vlek dan onmiddellijk met een schone doek of keukenpapier. Gebruik specifieke vlekverwijderaars die geschikt zijn voor het type vloerkleed dat je hebt. Vermijd het gebruik van te veel water of agressieve chemicaliën, omdat deze de kleuren kunnen doen vervagen of de vezels kunnen beschadigen.

  • Geef het twee keer per jaar een grote beurt

Ondanks je beste inspanningen thuis, gaat er niets boven een grote beurt om je vloerkleed diep te reinigen. Twee keer per jaar een grote beurt kan helpen om ingesleten vuil en vlekken te verwijderen die regulier stofzuigen niet aankan. Dit is vooral belangrijk voor vloerkleden van hoge kwaliteit of met delicate patronen.

  • Voorkom slijtage: draai je kleed om

Een eenvoudige, maar effectieve manier om slijtage gelijkmatig te verdelen, is door je vloerkleed elk seizoen te draaien. Dit is cruciaal in ruimtes met veel voetverkeer of waar het vloerkleed deels onder meubels ligt. Gelijkmatige slijtage zorgt ervoor dat je vloerkleed er strak blijft uitzien, waarmee het de schoonheid en functionaliteit verlengt.

  • Bescherm je kleed tegen zonlicht

Langdurige blootstelling aan zonlicht kan de levendige kleuren van je vloerkleed vervagen. Probeer je vloerkleed te plaatsen op een plek waar het minder blootgesteld wordt aan direct zonlicht, of gebruik gordijnen en jaloezieën om de intensiteit van het licht te verminderen tijdens de zonnigste uren van de dag.

Conclusie

De sleutel tot het onderhouden van een vloerkleed ligt in de voorkomen van schade en het regelmatig aanpakken van slijtage. Door deze vijf tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je vloerkleed niet alleen schoon en fris blijft, maar ook mooi blijft staan in je woonruimte. Of het nu gaat om regelmatig stofzuigen, snelle vlekverwijdering, professionele reiniging, het draaien van je kleed, of het beschermen tegen zonlicht, elke stap draagt bij aan het verlengen van de levensduur en schoonheid van je vloerkleed. Voor een groot assortiment aan vloerkleden moet je bij Volero zijn. Dankzij het grote en diverse aanbod, waaronder ronde vloerkleden, slaag jij gegarandeerd!

   
Back to top button