OWK 1 en Wez Handich 1 delen de punten (19-19)

LEEK/OOSTWOLD – De korfballers van OWK waren afgelopen zondag niet in topvorm tegen Wez Handich. In de afgelopen jaren had OWK nooit puntverlies geleden tegen deze ploeg. Halverwege was de stand 10-11 in het voordeel van de tegenstander, terwijl er na afloop een 19 – 19 op het scorebord stond. Ondanks dit gelijkspel staat OWK nog steeds ongeslagen bovenaan in de 1e klasse.

OWK kende tot nu toe een prima start van de competitie door de eerste drie wedstrijden om te zetten in winst. Tegenstander Wez Handich, afkomstig uit Rottevalle, kent ook een goede start met 4 punten. Voor de wedstrijd waren er alle ingrediënten aanwezig om er een heus korfbalspektakel van te maken; twee gemotiveerde ploegen, veel publiek en een sfeervolle ambiance in de Rodenburghal te Leek.

OWK begon, zoals zo vaak, goed aan de wedstrijd en stond in een mum van tijd met 5-3 en 9-5 voor. Echter, kon de ploeg uit Oostwold zoals wel vaker niet echt doordrukken, waarna Wez Handich puntje voor puntje dichterbij kwam, en zelfs brutaal de leiding nam vlak voor de pauze (10-11). De 1e helft werd gekenmerkt door enorm hard spel en veel duw- en trekwerk, waarbij de scheidsrechter zijn handen vol had aan de wedstrijd.

De thuisploeg wilde het publiek een andere tweede helft laten zien, maar dat lukte slechts deels. OWK kwam wel beter uit de startblokken, maar toen bleek dat Wez Handich kon blijven mee scoren, was al vrij snel duidelijk dat dit een echte kraker van een wedstrijd zou worden. De Friezen kwamen puntje voor puntje terug tot aan 16-16, waarna beide ploegen aanspraak maakten op de overwinning. Toen Wez Handich een voorsprong pakte (19-16), leek het erop dat ze aan het langste eind zouden trekken. Echter, OWK heeft dit seizoen al vaker laten zien dat ze enorm gegroeid zijn in ‘volwassen korfballen’. Een iets andere tactiek met verse wissels erin zorgde ervoor dat beide ploegen weer naast elkaar kwamen (19-19). Met nog 2 minuten op de klok kon de wedstrijd beide kanten op, echter werd er niet meer gescoord en was de puntendeling een feit. Ook in de 2e helft had de scheidsrechter het lastig om het fysieke spel de baas te blijven. Toen het talrijke publiek er zich de laatste minuten ook nog mee ging bemoeien, was het hek van de dam en ontstond er een complete chaos. Toen de rookwolken op waren getrokken, werd in de kantine de wedstrijd geanalyseerd. Een gewonnen of een verloren punt? Wie het weet, mag het zeggen.

Volgende week staat de topper tegen Apollo op het programma. Koploper OWK ontvangt dan nummer 3 Apollo in de Rodenburghal. Een belangrijke, wellicht cruciale wedstrijd in de strijd om de bovenste plekken. Tot volgende week!