Historische Kring Leek zoekt nieuwe leden en donateurs

Leek – De Historische Kring Leek en omstreken zoekt nieuwe leden en donateurs. Het is een vereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in de regionale en lokale geschiedenis van het Zuidelijk Westerkwartier.

Het doel van de vereniging is onderzoek te doen naar de geschiedenis en het resultaat middels publicaties kenbaar te maken aan een zo breed mogelijk publiek. Door middel van (archief)onderzoek wordt kennis e.d. verkregen over de vroegere bewoners van de dorpen en streken – wie zij waren, hoe ze leefden – over de schansen, de scheepvaart, de turfwinning, het Huis Nienoord enz.

Leden ontvangen jaarlijks meerdere keren het blad ‘Historisch Leek’, waarin boeiende artikelen van uiteenlopende aard over de streekhistorie worden opgenomen. De contributie bedraagt slechts € 18 per jaar.

Lid worden
Leden die buiten Leek wonen, krijgen het blad per post toegestuurd; in dat geval betaal je € 26 i.v.m. portokosten. De Historische Kring verwelkomt jou graag als nieuw lid of als donateur. Je kunt je online aanmelden op www.hkleekeo.nl.

   .
Back to top button