Loopgroep Nienoord twee erkende trainers rijker

Leek – Loopgroep Nienoord mag zich al prijzen met een goed trainerscorps. Elke week staan 7 trainers klaar om de leden te voorzien van een goed verzorgde training bij de 5 trainingsmomenten die er wekelijks zijn.

Continuïteit is voor Loopgroep Nienoord belangrijk en het beleid is er dan ook op gericht om ook voor de toekomst ook kwalitatief goede trainers te hebben. De hardloopclub, aangesloten bij de Atletiekunie, spoort daarom ook leden aan die interesse voor het trainersvak hebben een cursus Basis Looptrainer 3 te volgen bij de Atletiekbond.

Voor nu waren dat Henk Prins en Marco Tekstra die in de afgelopen maanden deze cursus hebben gevolgd. Met een praktijkopleiding in Hoogeveen en daarnaar de nodige theorie waaronder het maken van een uitgebreide en gedegen portfolio.

Zaterdagmorgen 7 mei was dan het examen. Met een groep van 14 leden toog de groep naar het sportcomplex Bentickspark in Hoogeveen. Hier moesten de aspirant trainers, afzonderlijk, met de groep een training afwerken onder toezicht van de priemende ogen (en oren) van de examinatoren van de Atletiekunie. Spanning alom met na afloop de verlossing dat ze beiden zijn geslaagd.

Loopgroep Nienoord blijft ook in de toekomst hardlopen met goed gekwalificeerde trainers.

Op de foto: Henk Prins (L) en Marco Tekstra (R)

   
Back to top button