Groots sporttoernooi in Leek voor bovenbouw van basisscholen van Quadraten

Leek – Afgelopen vrijdag 2 juni werd er in de Leek de Zaalspelen gehouden van de QuadrOlympics. De 890 leerlingen van de groepen 7 en 8 van 16 basisscholen van de Stichting Quadraten namen het tegen elkaar op bij de onderdelen Trefbal, Monokorfbal en/of Tactiekertje, een speciaal voor de QuadrOlympics uitgewerkt afgooispel.

Er waren 18 velden uitgezet in de Topsporthal en het aanliggende Sportcentrum. Om 9.00 uur verwelkomde Patrick Tuil, de bestuurder van Quadraten de leerlingen van de deelnemende basisscholen: De Beelen en de Regenboog uit Tolbert, de Bron en de Springplank uit Marum, ’t Fundament uit Lutjegast, de Klimboom uit Boerakker, de Molenberg uit Grootegast, de Opstap uit Niekerk, de Parel uit Roden, de Vlieger uit Noordhorn, de Triangel uit Grijpskerk, de Zevenster uit Zevenhuizen en de Hasselbraam, de Nijenoert, de van Panhuys en de Stapsteen uit Leek.

Hulp van de Lindeborg
Het gejuich van de leerlingen toen hun school genoemd werd gaf aan dat ze allemaal zin hadden om voor hun school hun best te gaan doen. Zo’n 30 leerlingen van de Lindeborg waren aanwezig om de spelen te leiden. Ze hadden vooraf de spellen zelf gespeeld om zich goed voor te bereiden en hoewel ze geen ervaring hadden hebben ze het prima gedaan.

Eerlijk spel
Vooral het onderdeel Tactiekertje, wat met 2 teams van 8 leerlingen wordt gespeeld en met maar liefst 8 ballen was niet makkelijk om te overzien. Maar gelukkig speelden verreweg de meeste leerlingen het zo eerlijk dat ze zelfs zonder dat de scheidsrechter hoefde te fluiten al deden wat ze moesten doen. Het was prachtig om te zien hoe actief en fanatiek iedereen was. Het plezier en het eerlijk spelen stond tijdens de Quadrolympics voorop en slechts een enkeling had daar wel eens moeite mee.

Geslaagde dag
De werkgroep QuadrOlympics, bestaande uit Jos Weesjes, Sander Nooi en Odette Hamers konden voldaan terugkijken op een sportieve en geslaagde dag. Mede dankzij de leerlingen van de Lindeborg en andere vrijwilligers. Natuurlijk waren ook de teambegeleiders bestaande uit ouders en leerkrachten onmisbaar. Na een dag vol beweging en bijpassende sportemoties gingen de leerlingen om 14.00 uur weer naar huis.

   
Back to top button