Sparta pakt belangrijke punten tijdens de reünie van de korfbalclub

Zevenhuizen – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Sparta kan de punten goed gebruiken in strijd tegen degradatie. Met nog zes wedstrijden te gaan worden er nog maar liefst zes finales gespeeld. Zaak dus om direct goed te starten na de welverdiende meivakantie.

Op een vol sportpark Zevenhuizen, mede door de reünie die Sparta georganiseerd had voor het 100 jarig bestaan van de club, opende de Zevenhuisters de score. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen wisten moeilijk de korf te vinden, maar er waren kansen genoeg. Bij rust keek Sparta tegen een 7-9 achterstand aan.

Oppepper
In de kleedkamer pepte coach Moric van der Lei zijn team op. Afspraken maken met het eigen vak en niet met elkaar bemoeien. Dit was niet aan dovemansoren gericht en vol goede moed stapten de Spartanen weer het veld in.

Langzamerhand kregen de Zevenhuisters meer grip op de gasten uit Surhuizum en kropen zij dichterbij en langszij. Sparta bouwde een marge van 6 goals verschil op. DTS trok er nog hard aan in de laatste minuten, maar kon niet voorkomen dat de Zevenhuisters met 20-17 wonnen!

Zaterdag 21 mei reist Sparta af naar Kollum om het daar tegen Invicta/Frigro op te nemen. Deze wedstrijd start om 17:00 uur.