Tank en pantserwagen op Landgoed Nienoord trekken veel bekijks

Leek – Zaterdagmorgen rond de klok van acht verscheen een tank en een pantserwagen nabij Landgoed Nienoord.

De wagens en enkele militairen waren vanuit Zoutkamp naar Nienoord gekomen om vroeg 17e eeuwse portretten te bezoeken die onlangs zijn geïdentificeerd als hun rechtstreekse voorgangers in hetzelfde Regiment. Het Johan Willem Friso Regiment. Voor meer informatie hierover, zie dit artikel Tank, pantserwagen en militairen komen naar Leek tijdens Pinksterweekend voor een bezoek aan Nienoord.

De mannen werden ontvangen met een ontbijt waarna ze de portretten bekeken hebben. Na de militaire reünie in de Borg kon het publiek tussen 11 en 15 uur de portretten bekijken en de tank en het pantservoertuig bezoeken. De gehele dag zijn vele mensen en kinderen bij de imposante opstelling langs geweest om een kijkje te nemen. Zo werd de binnenkant regelmatig goed geïnspecteerd en zijn er vele foto’s gemaakt.

Rond 15 uur vertrokken de militairen met hun materieel weer richting Zoutkamp onder toeziend oog van enkele bezoekers.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button