Schakers bekerteam Leek 1 naar kwartfinale van de NOSBO-bekercompetitie

Leek – Het bekerteam van Leek 1 wist met een 3-1 overwinning op Groningen Combinatie 2 de kwartfinale van de NOSBO-bekercompetitie te bereiken. Leek mag het nu opnemen tegen het sterke eerste team van Groningen Combinatie.

Sander Westerlaan won aan bord 1 de kwaliteit tegen een pion. Zijn tegenstander had goede compensatie, maar uiteindelijk wist Sander toch te winnen. Erwin Heijnen speelde zijn favoriete Siciliaanse opening met zwart en won omdat hij de finesses beter beheerste dan de Groninger. Kees Praagman speelde een goede partij, op het moment dat hij beter stond gaf zijn tegenstander een stuk weg.

Captain Pieter Doller wist in een verloren stelling handig af te wikkelen naar een eindspel waarin wit met paard en loper de koning mat moet zetten. Helaas lukte het wit dit in 36 zetten uit te voeren, ruim binnen de 50 zetten regel.

Back to top button