Sterk spelend Vitesse maakt het OWK 1 knap lastig

OOSTWOLD – Na vorige week op het laatste moment de eerste punten van het zaalseizoen uit handen te hebben gegeven tegen Wordt Kwiek, stond deze week de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma voor de equipe van Michel Daling.

Uit de vorige wedstrijd (winst voor OWK met 23-21) en eerdere onderlinge ontmoetingen wisten wij al dat Vitesse een zeer lastige tegenstander was, met veel schotkracht van afstand bij de dames. Maar we wisten als OWK ook dat dit een te nemen horde was als we ons eigen spel konden spelen.

Dit was dan ook wat OWK vanaf deed. De ploeg begon scherp, iets wat door coach Daling was aangemerkt in de voorbespreking als puntje van aandacht. Al snel stond het dan ook 0-1 voor de Oostwolders. Vitesse kon het spel van OWK echter goed volgen en daardoor kon er geen moment een gat worden geslagen. De scores gingen op en neer in deze eerste helft. Waar OWK nog wel een 5-6 voorsprong wist te pakken sloeg de ploeg uit Beilen al snel weer terug en groter dan een doelpunt verschil werd het gat gedurende de eerste helft niet. Bij een score van 12-12 werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft ging de wedstrijd verder waar die in de eerste helft was opgehouden, namelijk met twee ploegen die elkaar geen duimbreed ruimte wilden geven. Waar OWK met goede aanvallen de juiste mensen wist te vinden, wist de ploeg maar moeizaam te scoren in het begin van de tweede helft. Vitesse kon daarentegen ook geen vuist maken en daardoor bleef het lang onduidelijk welke ploeg er met de winst vandoor zou gaan. Bij de Oostwolders werden enkele frisse krachten in het veld gebracht vanuit het meegereisde tweede, waarmee maar weer eens blijkt hoe groot de kracht van de totale selectie is. Het was wachten tot het moment dat een van de twee ploegen een gat van twee kon slaan, de ploeg die dit als eerste zou doen had de grootste kans op de winst vandaag.

Gelukkig was het in de 25e minuut OWK dat dit wist te bewerkstelligen door de 18-19 en 18-20 te maken. Hiermee was het verzet van Vitesse dan eindelijk gebroken en OWK wist nog eenmaal de korf te vinden, waarmee de eindstand werd bepaald op 18-21. Een hele belangrijke overwinning in de race om het kampioenschap, temeer omdat de concurrentie (Wordt Kwiek in dit geval) dure punten liet liggen en OWK de huidige nummer twee (Wez Handich) volgende week op bezoek krijgt. Met nog maar een paar wedstrijden voor de boeg mag dit eigenlijk niet meer fout gaan voor de ploeg uit Oostwold, maar goed… je kunt de huid niet verkopen voor de beer geschoten is, dus we zullen er de komende weken nog hard aan moeten trekken.

Volgende week hiervoor dus de eerste stap, thuis tegen Wez Handich. Deze wedstrijd begint om 14:30, wij hopen jullie dan allemaal te zien in de Topsporthal in Leek. Tot dan!