Overweeg je om vóór het einde van het jaar een nieuwe auto te kopen? Lees dan deze handige tips!

Partnerbijdrage – Het einde van het jaar komt eraan, en dat betekent dat velen van ons nadenken over hun situatie. Sommigen denken aan een last-minute vakantie om de kou te ontvluchten, terwijl anderen serieus overwegen om een nieuwe auto aan te schaffen.

De redenen hiervoor variëren: sommigen willen hun vermogen nog voor het einde van het jaar verminderen, anderen willen profiteren van fiscale voordelen, zoals de veranderingen in wegenbelasting voor elektrische auto’s die in 2025 ingaan. Als jij ook overweegt om een nieuwe auto te kopen. zijn er hier een aantal tips voor je.

Waarom is het einde van het jaar een gunstige periode?
We weten dat een auto kopen niet altijd een langetermijninvestering is. Auto’s worden elk jaar minder waard, dus verkopers willen graag hun voorraad van het huidige jaar verkopen voordat het nieuwe jaar begint. In januari is een auto immers al een jaar oud. Dus, als je bijvoorbeeld een nieuwe Nissan Qashqai overweegt, is dit het perfecte moment om toe te slaan. Verkopers zullen waarschijnlijk extra inspanningen leveren om je te overtuigen, zoals kortingen op de aanschafprijs, gratis afleverpakketten en extra opties zonder extra kosten.

Maak de keuze tussen brandstof en elektrisch
Een belangrijke afweging is of je kiest voor een auto op brandstof of elektrisch. Denk hierbij aan de kosten van aanschaf. Als je een beperkt budget hebt en op zoek bent naar een elektrische auto, is leasen misschien een slimme optie, omdat er geen elektrische modellen zijn die ouder zijn dan vijf jaar. Overweeg ook het gebruik van de auto en de actieradius van een elektrisch model. Bijvoorbeeld, als je een SUV nodig hebt, is de Nissan Qashqai elektrisch een goede keuze vanwege de ruimte, vooral voor gezinnen. Deze afweging is persoonlijk en kan verschillen per individu.

Vergelijk prijzen online
Autoprijzen kunnen variëren per verkoper en garage. Begin je zoektocht daarom online om een idee te krijgen van wat er beschikbaar is. Als je bijvoorbeeld een Nissan Qashqai e-POWER overweegt, is Stam een goede keuze. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de ervaring die je hebt bij een bepaalde verkoper. Hoe gaan ze om met klachten, welke garanties bieden ze en hoe regelen ze schade aan de auto? Het is soms beter om iets meer te betalen voor een goede service dan te kiezen voor een goedkopere garage waarbij je afhankelijk bent van externe partijen bij onderhoud of reparatie.

   
Back to top button