Jong en oud geniet van Paardenshow in Peize

Peize – De negentiende editie van de Paardenshow was een grandioos succes. Het evenement trok maar liefst tweeduizend toeschouwers. Ze zagen zondagmiddag een wervelende, zeer gevarieerde show, onder perfecte omstandigheden.

Vast onderdeel op het evenement zijn tuigpaarden, welke beoordeeld werden door een jury. Bijzonder was de dressuurclinic en Pas de Deux door het Friezenteam Groningen, waarbij paard en amazone vrijwel gelijk zijn gekleed. Spektakel van de bovenste plank waren de shows van team Josh Clemens, met onder meer de primeur met roofvogels. Verder op het programma: trickriding; acrobatiek op paarden. Er was ook een demonstratie van politiehonden, eigendom van Appie Kamps. De speciaal afgerichte honden bleken niet alleen meesters in het vangen van boeven, maar kunnen ook rekenen, zoals getoond werd.

Kinderen werden nauw betrokken bij de show. Ze mochten meedoen met schapendrijven met bordercollies, het Vliegend Tapijt, er was een speciale knuffelhoek met kleindieren en een Reptielenshow. De zeer gevarieerde show verliep prima, op een klein incident na.  Voorzitter Roelof Huizing van het paardensportcomité noemde de Paardenshow super geslaagd.

Ook burgemeester Klaas Smid van Noordenveld was lovend: ‘zo mooi en gevarieerd. Alle complimenten aan de organisatie.’  Volgend jaar wordt voor de laatste keer de Paardenshow gehouden.

   
Back to top button