Ebeltje Boekema-Hut (110), oudste inwoonster van Nederland zaterdag overleden in Vredewold Leek

Leek – Afgelopen zaterdag 11 juni is de oudste inwoonster van Nederland, Ebeltje Boekema-Hut uit Zevenhuizen op 110-jarige leeftijd overleden. Ebeltje verbleef altijd met veel plezier in verzorgingstehuis Vredewold in Leek.

Ze laat vier dochters achter, van wie de oudste 85 jaar is. Ook had Boekema-Hut acht kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en ook nog vier achterachterkleinkinderen. Haar echtgenoot overleed al ruim dertig jaar geleden in 1989. Haar voorganger Cornelia Boonstra uit Arnhem overleed in mei 2021 op 110-jarige leeftijd.

De familie laat tegenover RTV Noord weten dat ze er vrede mee hebben. Afgelopen donderdag hebben ze afscheid genomen en zaterdag om vier uur is ze overleden, aldus schoonzoon Theo de Wit.

Wekelijks naar de gymles
Op 31 augustus 2021 zijn we nog bij mevrouw op verjaardagsvisite geweest en vertelde ze ons dat ze geestelijk nog erg goed bij is en genoot van de aanwezige visite. Mevrouw volgde wekelijks nog de gymlessen en woonde het liefst alle activiteiten bij. Haar favoriet is zingen, dit deed zo ook erg veel op haar kamer.

In de familie
Het antwoord op de vraag wat haar truck is om zo oud te worden was afgelopen augustus nog; “Ik heb geen truck maar ben altijd tevreden met wat me toe komt en kwam. Het zit waarschijnlijk in de familie want mijn moeder was vroeger ook de oudste inwoonster van Leek.”

   
Back to top button