Korfbal combiteams in het Westerkwartier laten niet-leden kennismaken met de sport

WESTERKWARTIER – Volgende week gaat de korfballende jeugd gelukkig weer van start. De verenigingen mogen de trainingen weer op gaan pakken.

Zoals onze minister president in zijn toespraak heeft gezegd is het de bedoeling dat niet-leden ook mee mogen trainen en dat gaan ze dan ook zeker aanbieden bij de combiteams in het Westerkwartier. Ze vinden het erg leuk om kinderen kennis te kunnen laten maken met de teamsport.

In de regio Leek, Zevenhuizen en Oostwold zijn drie verenigingen actief die op het gebied van de jeugdteams samenwerken in combiteams. Dat zijn Rodenburg (Leek), Sparta (Zevenhuizen) en OWK (Oostwold). De komende weken gaan de kinderen niet in de combiteam-samenstelling trainen maar ieder in hun eigen dorp. Dat maakt dat er ruimte is voor overige jeugd (6 t/m 18 jaar) om mee te trainen.

Dus woont u in deze regio, meldt uw kind dan aan voor de gratis trainingen. Het aanmelden is verplicht omdat er een wettelijk maximum is op het aantal kinderen op een veld in verband met de corona-maatregelen. De verenigingen moeten dus weten wie ze kunnen verwachten. Er is beperkte ruimte dus vol=vol. Als u uw kind(eren) aanmeldt, brengen de verenigingen u vervolgens op de hoogte van de gang van zaken.

De combiteams hopen dat ze veel jeugdige sportievelingen mogen verwelkomen op de trainingen. Als u de club in uw omgeving mailt krijgt u te horen waar en wanneer deze trainingen plaatsvinden.

U kunt contact opnemen met:
Regio Leek, kc Rodenburg: [email protected]
Regio Zevenhuizen, kv Sparta: [email protected]
Regio Oostwold, kv OWK: [email protected]

   
Back to top button