Veel gelezen

35-jarige vrouw uit Leek overleden na botsing met spookrijder op de A28 bij Hooghalen

Hooghalen – Op de A28, ter hoogte van het Drentse Hooghalen, is door een spookrijder in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.40 uur een ravage aangericht.

De politie heeft zondagmorgen bekendgemaakt dat twee mensen de zware botsing niet hebben overleefd. Vijf anderen raakten gewond door de frontale botsing.

Vlak voor het ongeluk ontving de politie meerdere meldingen over de spookrijder, die met hoge snelheid over de A28 reed. Meerdere agenten zijn daarop met spoed naar de snelweg gereden om de spookrijder te laten stoppen.

Achtervolging
Nabij Assen leek het voertuig te stoppen. Toen agenten de bestuurder wilden controleren ging deze er weer met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een achtvolging. Vanaf de afslag Assen-Noord reed het voertuig richting Beilen, opnieuw spookrijdend. Er is door agenten geprobeerd om het verkeer stil te leggen en te waarschuwen voor het spookrijdende voertuig, maar ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomende auto.

In die auto zat een 35-jarige vrouw uit Leek, ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Ook de bestuurder van het spookrijdende voertuig, een 30-jarige man uit Assen, was op slag dood. Vijf anderen, de inzittenden van drie andere betrokken voertuigen, raakten gewond. Het gaat om een 67-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Groot onderzoek
Vanwege het onderzoek is de weg in beide richtingen tot zondagmorgen afgesloten geweest. Omdat aan de aanrijding een achtervolging door de politie voorafging, is de Rijksrecherche ingelicht. Ook die gaat onderzoek doen naar het ongeluk.

Getuigen
De politie roept getuigen op zich te melden, en verzoekt ook mensen die dashcambeelden hebben van de spookrijder of de aanrijding deze beelden via een online tipformulier op de website van de politie te uploaden.

Back to top button