Brandweer redt hondje uit woning bij woningbrand in Tolbert

Tolbert – De brandweer van Leek is zaterdagmiddag opgeroepen voor een woningbrand aan de Heihorst. De brandweer werd omstreeks 13:00 uur opgeroepen.

Bij aankomst van de politie en brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is een diepvries die door nog onbekende oorzaak in de brand is gevlogen. De bewoners konden tijdig de woning verlaten, wel was er nog een hondje binnen. De brandweer is na aankomst direct met ademlucht op naar binnen gegaan om het hondje te redden. Al snel werd beestje gevonden en met mand en al naar buiten gebracht en herenigd met zijn baasjes. De brandweer heeft de hond daar voorzien van een bakje water.

Forse schade
Een bewoner had wat rook ingeademd en werd voor de zekerheid gecontroleerd door het ambulancepersoneel. De woning heeft forse schade opgelopen door de brand en bluswerkzaamheden. Salvage wordt ingeschakeld voor de schadeafhandeling.

Foto’s: Jordi Haverdings & Sven Loer/InfoLeek.nl

 

Back to top button