65 bewoners noodopvang Leek bezoeken Museum Nienoord

Leek – Zaterdag gingen zo ’n 65 bewoners van de noodopvang in Leek in op de uitnodiging van Museum Nienoord om daar een kijkje te nemen.

Danser Benna Mensah kwam voor hen optreden. Zijn ouders ontvluchtten ooit Angola en Congo. Met Ina Ebbinge, Erica Meulenbroek, Harma Zeedijk, Joyce Haarman, Jeffrey Linker en Jan Pekelder was hij gastvrouw/-heer.

De expositie ‘Op reis met Anton Pieck’ was ontvangstruimte maar uiteraard werd er ook genoten van de schelpengrot, witte pauwen en andere bijzonderheden in en rond het museum. De ruim honderd schilderijen, collages en tekeningen die zij met onze gasten maken, gingen mee terug om de noodopvang in Leek mee op te sieren.

Afleiding bieden
Als eigendom van de gemeente Westerkwartier is het borgcomplex ook een beetje van alle bewoners die hier zijn ingeschreven, vinden de medewerkers van Museum Nienoord. Deze gasten hopen zij wat afleiding te bieden, tijdens misschien wel de diepste crisis tijdens hun leven. Tegelijk hoopt Museum Nienoord hiermee de organisatie van de noodopvang even te ontlasten.

Ondertussen verheugen de museummedewerkers zich op alle bezoekers. Zoals dit weekend bij de Midsommar Markt, de komende dagen bij bruiloften en binnenkort weer de docenten en leerlingen van RSG De Lindenborg.

   
Back to top button