Fitclub Rodenburg in actie voor de Hartstichting

Leek – Fitclub Rodenburg in Leek houdt op vrijdagavond 8 juli een spinningmarathon en lanceert nieuwe Les Mills groepslessen. De opbrengst van het sportevenement gaat naar de Hartstichting!

Initiatiefnemers zijn Fitclub instructeur Harrie Groenewold en zijn broer Martin. De broers doen van 21 tot en met 26 juli mee aan Cycle Berlin, een 750 kilometer lange fietstocht van Apeldoorn naar Berlijn om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De gehele opbrengst van de spinningmarathon gaat dan ook naar de Hartstichting.

3 uur durende evenement
Tijdens het 3 uur durende evenement in de Rodenburghal zijn spinningfietsen te huur voor 10 euro per les per fiets. Elke Spinning les krijgt een uniek karakter en duurt 45 minuten. Voor de lancering van de nieuwste Les Mills groepslessen van circa 2 uur mogen de deelnemers zelf hun bijdrage bepalen.

Uiteraard is het ook mogelijk om als supporter langs te komen en een losse donatie te doen voor de Hartstichting. De spinningmarathon start om 18, 19 en 20 uur en de lancering van de nieuwe groepslessen start om 19 uur en duurt tot ca. 21 uur.

1,5 miljoen mensen
Nederland telt zo’n 1,5 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte. Een van die mensen is de moeder van Harrie en Martin Groenewold. In 2011 werd ze opgenomen met endocarditis, een chronische ontsteking van de hartkleppen. Ze onderging vier hartoperaties en talloze langdurige ziekenhuisopnamen. Maar dankzij telkens nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg ís ze er nog. Om die reden willen de broers graag iets terugdoen voor de Hartstichting. En wel op een manier die het beste bij hen past: hart voor fietsen, fietsen voor het hart!

Voor meer informatie over Cycle Berlin, de Hartstichting en de broers: https://berlin.cyclevoorjehart.nl/team-groenewold.

Iedereen kan vrijdag 8 juli a.s. meedoen! Aanmelden voor zowel de spinningmarathon als groepslessen kan (voor niet-leden) per mail op [email protected] of telefonisch op (0594) 740 842. Leden kunnen zich ook aanmelden via de FitclubApp of het ledenportaal op www.fitclubrodenburg.nl.

Foto: Initiatiefnemers Martin en Harrie Groenewold.

   
Back to top button