Sterk Sparta pakt de eerste punten in de zaal

HAULERWIJK/ZEVENHUIZEN – Zaterdag 7 november, het begin van de zaalcompetitie. Sparta speelde in Haulerwijk, eenmalig de thuisbasis van de Zevenhuister Gebr. Brink formatie, omdat in Leek het turngala plaats vond.

Er moest gespeeld worden tegen Wordt Kwiek uit Jubbega. Een onbekende ploeg voor Jan Willem Venekamp en zijn pupillen. Dit omdat Sparta is ingedeeld in een zondagpoule, met uitzondering van Quick’21. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was op 20 januari 2007. Sparta won deze wedstrijd met het minimale verschil van 1 doelpunt, 9-8.

Iets na half 8 floot scheidsrechter Hut voor aanvang van de wedstrijd. De eerste aanval van Sparta miste doel. De tegenaanval van de acht uit Jubbega scoorde wel. Sparta moest dus direct in de achtervolging en keek na een paar minuten al tegen een 0-3 achterstand aan. Vanaf dat moment ging er een knop om en wist Sparta de juiste mensen op de juiste positie te zetten. Er werd geknokt voor elke bal en elke goal werd samen gevierd. Sparta kwam terug tot 3-3 en ging zelfs over Wordt Kwiek heen, halverwege de eerste helft stond er een 10-5 voorsprong op het scorebord in Haulerwijk. Wordt Kwiek, dat ondertussen hun frustraties uitte richting de scheidsrechter, wist daarna snel weer het gat te verkleinen tot 10-9. Sparta zette voor rust nog een paar keer aan. De kleedkamers werden met een 14-12 voorsprong opgezocht.

In de rust zette coach Jan Willem Venekamp hier en daar nog wat puntjes op de i. Complimenten waren er voor het goede spel, iets wat er op het veld nog wel eens aan ontbrak. Er werd hard voor elkaar gewerkt, iets wat men de tweede helft zeker vol moest houden. De aanvallen zo uitspelen dat iedereen op de goede positie stond.

Na de rust kregen de toeschouwers te zien waar ze voor gekomen waren. Spanning en strijdlust. Beide partijen gaven elkaar geen strobreedte ruimte en dit resulteerde in mooie aanvallen, maar ook beduidend minder goals als de eerste helft. Sparta bleef telkens aan de goede kant van de score en via 15-12, 17-15 en 18-17 was het met nog 10 minuten op de klok gelijk, 18-18. Sparta liet zich echter niet verleiden en liet zien hoe het gegroeid is de afgelopen weken. Vakkundig werd het achterverdedigen van Wordt Kwiek aan banden gelegd, lange aanvallen en positie kiezen. Met nog 3 minuten te spelen wist de Gebr. Brink formatie de korf weer te vinden, maar ook Wordt Kwiek wist middels een strafworp weer op gelijke hoogte te komen.

Een spannende laatste minuut brak aan waarin Sparta geduldig opzoek ging naar de juiste kans. Lange aanvallen werden gespeeld en deze werd uiteindelijk, 30 seconden voor tijd, verzilverd door middel van een loep zuiver afstandsschot. Wordt Kwiek zette nog een keer de tegenaanval in, maar kreeg de kans niet om de bal door de korf te gooien, niet veel later floot, goed leidende, scheidsrechter Hut af en konden het vlaggenschip de overwinning vieren met het publiek!

De eerste punten zijn binnen, het eerst obstakel is genomen. Volgende week wacht er wederom een lastige tegenstander, een tegenstander die, net als Wordt Kwiek, hoog op de ranglijst zal gaan eindigen. Om 20.35 uur speelt Sparta in Bergum tegen Quick’21. Sparta 2 speelt in het voorprogramma tegen Quick’21 2. Alle support is weer welkom! Graag tot dan.

Archieffoto: Sparta Zevenhuizen