Waarom is het hebben van een website tegenwoordig essentieel?

Partnerbijdrage – Zeker wanneer je bedrijf niet al te groot is, kun je je afvragen waarom je een website nodig zou hebben. In de online wereld van nu, bouwen veel bedrijven geloofwaardigheid op en winnen klanten via sociale media, wat vaak geheel gratis is. Maar toch biedt het hebben van een website een breed scala aan voordelen op voor alle soorten bedrijven. Lees hieronder 5 redenen waarom het hebben van een website tegenwoordig essentieel is!

1. Websites zien er professioneel en geloofwaardig uit
75% van de consumenten geeft aan de geloofwaardigheid van een bedrijf te beoordelen op basis van hun website. Naast dat een goede en betrouwbare site bijdraagt aan de geloofwaardigheid van uw bedrijf, zorgt het ook voor transparantie. Doordat potentiële klanten reviews kunnen lezen, geeft dit hen een goed gevoel van eerlijkheid.

2. Websites zorgen voor meer omzet
Als je een website hebt laten maken die goed vindbaar is voor de consument, geeft dat je de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te trekken. Door middel van een website ben je 24/7 bereikbaar. Klanten kunnen immers in contact komen en informatie verkrijgen wanneer dit voor hun uitkomt, dus ook buiten de openingstijden. Daarnaast kun je jouw website ook gebruiken als webshop, waarbij je producten voor de verkoop kan aanbieden.

3. Online visitekaartje
Een website functioneert ook als online visitekaartje. Waar men vroeger nog fysieke visitekaartjes hanteerde, moet men het tegenwoordig hebben van een goede website. Het voordeel hieraan is dat ze een online website niet kunnen kwijtraken, maar het fysieke visitekaartje wel.

4. Producten en diensten duidelijk presenteren
Je kunt potentiële klanten laten zien wat ze krijgen als ze met je samenwerken door je producten en diensten te presenteren. Dit kan in de vorm van een webshop, maar ook gewoon als een menukaart, dienstenpagina’s, of catalogus. Kortom, de mogelijkheden zijn oneindig. Om de juiste klanten aan te trekken kun je bijvoorbeeld belangrijke informatie over je producten en diensten op je website publiceren. Daarnaast kun je prijzen bij je producten tonen, zodat mensen van tevoren weten waar ze aan moeten denken als ze met je in zee gaan.

5. Website bespaart tijd en geld
Adverteren, nieuws delen of visitekaartjes uitdelen kan allemaal via een website. Hier komt bij dat je offline middelen niet meer hoeft te laten drukken en wachten tot ze thuis worden bezorgd. Tevens hoef je niet meer je folders te actualiseren. Mocht je assortiment veranderen, kan dit meteen aangepast worden op je website. Dit bespaart tijd en geld.

Betaalbare website laten maken?
Ben jij overtuigd waarom het hebben van een website essentieel is voor jouw bedrijf? En ben jij op zoek naar een betrouwbaar webdesign bureau die een prachtige website voor je kan maken? Op de site van Sortlist vind je jouw toekomstige webbureau die aan de slag kan met het maken van jouw website.

   .
Back to top button