Drukke start van de 43e editie Stoomdagen op Landgoed Nienoord (Video)

LEEK – Donderdagmorgen is de 43 editie van de Stoomdagen op Landgoed Nienoord van start gegaan. Al snel stond er een enorme rij voor de kassa met bezoekers die graag het park in wilden voor een kijkje bij allerlei stoom- treinen en machines.

Mede door het heerlijke lente weer is dag 1 dus met een enorme drukte van start gegaan. Ook de komende dagen beloofd uitstekend weer dus zal het waarschijnlijk weer druk worden.

Model-tractoren en walsen
Enkele keren per dag worden met deze machines een parade in het Familiepark gehouden, waarbij de onder druk staande machines één voor één aan het publiek worden gepresenteerd, om daarna een korte optocht te rijden.

Groot Stoom
En natuurlijk zijn er ook de levensgrote stoomwalsen en andere stoomvoertuigen zoals een unieke Mountainbus op Stoom. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland zullen ook dagelijks een optocht over het landgoed maken.

Expositie foto’s Andrè Visser
Op zijn website www.treininbeeld.nl zijn veel prachtige foto’s van de wereld van de trein te vinden. Vanaf de Stoomdagen is zijn werk ook te bewonderen in Familiepark Nienoord. Bij Station Nienoord zullen een paar van zijn foto’s geëxposeerd worden.

Behalve dat er heel veel nieuws te zien is tijdens deze Stoomdagen, kunnen bezoekers natuurlijk de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treintjes die vanuit het Familiepark door de bossen van het landgoed rijden. Een heerlijk dagje uit voor de echte liefhebber maar ook zeker voor het hele gezin!

Het evenement is dagelijks van 10.00 – 18.00 uur toegankelijk. De entreeprijs is € 9,00, exclusief treinritjes. Voor abonnementhouders is de entree gratis, kortingsacties (m.u.v. vrijkaartjes voor de Stoomdagen) zijn niet geldig.

   
Back to top button