Onvoorspelbare boerenacties; houd verkeersinformatie in de gaten, politie adviseert om thuis te werken

Landelijk – De politie adviseert maandag thuis te werken, nu totaal onvoorspelbare acties van boze boeren op het programma staan. In het hele land staan politiemensen klaar om in te grijpen als het uit de hand loopt.

Om de orde te bewaren is de politie maandag in crisisstand. In alle regio’s staan extra politiemensen paraat, landelijke eenheden kunnen bijspringen op plekken waar het uit de hand loopt. Er is ook zwaar materieel van het leger beschikbaar, zegt Willem Woelders, hoofd Operatiën bij de landelijke eenheid van de politie tegen het Parool. “Er zijn goede afspraken met defensie. We hebben grotere voertuigen en diepladers klaar staan en op afroep, om wegen te blokkeren en tractors weg te slepen, dat doe je niet met een Volkswagen.”

Check verkeersinfo
De ANWB en Rijkswaterstaat adviseren weggebruikers maandag goed de verkeersinformatie in de gaten te houden. Check vlak voor vertrek de verkeersinformatie, pas eventueel je plan aan en houd er rekening mee dat er iets onderweg kan gebeuren.

,,We weten niet wat, we weten niet waar of hoe en met hoeveel”, aldus een ANWB-woordvoerder vrijdag al over de grootschalige actie waartoe boeren oproepen. Het advies om vlak voor vertrek de verkeersinformatie te checken, is volgens de ANWB-zegsman het enige advies dat hij kan geven.

   
Back to top button