Brandweer houdt oefeningen op twee locaties in Leek

Leek – Dinsdagavond, tijdens de reguliere oefenavond van brandweer Leek is geoefend op twee verschillende locaties en met twee verschillende scenario’s.

Bij ‘incident’ 1 was ter hoogte van de Windsingel een persoon met een fiets te water geraakt en zat er nog een baby vast in het stoeltje van de fiets. Het slachtoffer en de baby moesten uit het water gered worden. Eenmaal op de kant moesten de slachtoffers gereanimeerd worden.

Bij ‘incident’ 2 was een middelbrand uitgebroken langs de Kerkweg. Hiervoor moest water uit het hoofddiep gepompt worden en vervolgens naar de brand getransporteerd worden. Daar werd de brand bestreden met een waterkanon.

Na de beide oefeningen zijn de vrijwillige brandweer mannen en vrouwen naar de kazerne gegaan voor een debriefing. Dergelijke oefeningen worden zo realistisch mogelijk gehouden om het niveau op pijl te houden en goed voorbereid te zijn voor het geval er een daadwerkelijke inzet is.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button