Sparta B1 kampioen

LEEK – Afgelopen zaterdag kon Sparta B1, toch nog geheel onverwachts, kampioen worden in de 5e klasse C voor B-aspiranten.

Nadat ze vrijwel het hele seizoen bovenaan stonden in hun poule werden er hier en daar wat punten verspeeld. Eén wedstrijd voor het einde van het zaalseizoen verspeelden zij bij SDO B1 uit Schoonoord de kansen op het kampioenschap. Maar…. Vorige week verloor concurrent Spes B1 uit Eexterveen ineens verrassend van DWA/Argo B2. De ploeg van Jorn Oldenburger en Kees-Jan Hut had dus nog alles in eigen had, maar dan moest er 11 maart wel gelijk gespeeld of gewonnen worden van uitgerekend DWA/Argo B2 uit Winsum.

Sparta B1 had in de eerste helft vrijwel telkens het initiatief, maar kon de korf maar moeilijk vinden. Toen het eerste doelpunt uiteindelijk gevallen was, wisten ook de gasten uit Winsum de korf te vinden. Telkens als Sparta een goal maakte, dan wist DWA/Argo weer gelijk te trekken. Vlak voor rust maakten de Zevenhuisters nog een goal en konden zo met 4-3 de kleedkamer opzoeken.

Na de rust scoorde DWA/Argo direct weer. De gasten deden er alles aan op het kampioensfeestje van Sparta te verstoren. De doelpunten vielen in de tweede helft, net als in de eerste helft, moeizaam. Sparta had wel het betere van het spel, maar kon dit niet omzetten in goals. Het leek er op dat het gelijk zou blijven, maar in de laatste minuut wist Sparta via een doorloopbal de winnende goal te maken en zo konden er bij een 7-6 eindstand de handen in de lucht!

Namens het bestuur en de Technische Commissie ontvingen de spelers en hun trainer/coaches, de welbekende rode roos en een lekkere taart met daarop een teamfoto en felicitaties voor deze knappe prestatie.

Op de foto boven v.l.n.r. Jorn Oldenburger (trainer/coach), Maureen van der Wal, Kees-Jan Hut (trainer/coach), Anne Feenstra, Lisette Hofman, Rachel van Dijk, Ilonka Wolters en Mark van der Velde.
Onder v.l.n.r. Anne-Joost Kalfsbeek, Hannah Nijnuis, Iris Klerk en Maria Sprenger de Roover.