Politie zoekt eigenaren gestolen fietsen

LEEK/MARUM – De politie in Leek/Marum is op zoek naar de eigenaren van een aantal gestolen fietsen. De fietsen zijn aangetroffen in een schuur bij een 23-jarige man uit Marum. De politie deed daar in december een onderzoek in het kader van handel in illegaal vuurwerk.

De 13 aangetroffen fietsen zijn gestolen tussen augustus 2013 en januari 2014 in Marum en omgeving. Het zijn allemaal Gazelle fietsen. Een deel van de fietsen kon op basis van aangiftes worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. Er is echter nog een viertal fietsen overgebleven, waarbij geen eigenaar is gevonden. Is uw Gazelle fiets in de bewuste periode in de omgeving van Marum gestolen? Neem dan contact op met de politie in Leek via 0900-8844. Zorg dat u de originele fietssleutel en/of bijzondere kenmerken van de fiets bij de hand heeft.

Vuurwerkaanhoudingen

Behalve de aanhouding van de 23-jarige man uit Marum heeft de politie in december in Leek, Marum en Grootegast meer verdachten aangehouden voor bezit van of handel in illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen. Een aantal onderzoeken loopt nog, maar er is tot nu toe acht keer proces-verbaal opgemaakt. De aanhoudingen zijn het gevolg van de inzet van onopvallende controles op vuurwerkgebied. Deze vorm van controles wordt ook aan het eind van dit jaar weer ingezet.

Politie persbericht

Back to top button