70 jaar samen en één bij korfbalvereniging OWK

OOSTWOLD – De feestelijke dag van het 70 jarig jubileum van OWK werd zaterdag 17 juni jl. ingeluid met het 22ste Nienhuis Sport Korfbaljeugdtoernooi. Voor vele altijd een traditioneel jeugdtoernooi om aan deel te nemen.

Ruim 450 jeugdspelers, coaches, ouders, scheidsrechter en overige vrijwilligers, hebben samen weer gezorgd voor een mooi, gezellig en succesvol toernooi, met terechte prijswinnaars. Naar aan leiding van wedstrijden in Heerhugowaard,  kon OWK dit jaar ook het D1 team van Apollo verwelkomen. Het team gaat 1e klas spelen en liet tijdens het toernooi in Oostwold haar kunsten in de C1 poule zien. En dit was zeker niet onverdienstelijk met een mooie tweede plaats en veel nieuwe ervaringen. De toernooicommissie bestaande uit Cons de Mol, Henk Schuitema en Anja de Vries gebruikten deze jubileumdag ook om Lammert Klooster van Argo/DWA te bedanken. Lammert heeft in de jaren slechts eenmaal niet kunnen fluiten tijdens dit jeugdtoernooi, als vaste scheidsrechter, vaste kracht, verdiende hij natuurlijk een mooie herinnering.

Met de jeugd binnen de lijnen werd ook de High tea gestart. De gasten konden vooraf eerst nog het bijzonder opgezette minimuseum bekijken waarin per decennium een mooi overzicht werd gegeven van het wel en wee van OWK. Van koeienvlaai en fietsen tot promotie naar de hoofdklasse. Met onder andere oud leden, waaronder Trien Veldstra die aanwezig was bij de oprichting en eerste bestuursvergadering van de vereniging, werd er vervolgens onder het genot van heerlijke lekkernijen ontspannen en gezellig bijgekletst.

Dat het OWK bestuur erg veel moeite had gedaan om een mooi en veelzijdig programma samen te stellen, dat bleek ook uit het middagprogramma. Onder leiding van Anja Lofvers en Hilda Top (werkzaam bij VRIJDAG Groningen) werd met 40 mensen een groot en bijzonder kunstwerk gemaakt. Deze samenwerking tussen OWK-ers, zal natuurlijk in de Gaveborg worden tentoongesteld.

Na de creatieve workshop was het even tijd voor borrel en opfrismomentje. Waarna bestuurslid Sicco Koopmans het overheerlijke lopend buffet opende door de afgelopen 70 jaar kort te laten passeren. Sicco bedankte namens het bestuur Henk Schuitema voor zijn zeer belangrijke bijdrage in het fluiten en het hierdoor voorkomen van een te grote boete en punten in mindering en Anja de Vries die voorgesteld was voor sportvrijwilliger van het jaar, maar de eer hiervoor moest overlaten aan Froukje Fonk (75 jaar) van kc Rodenburg.

Met het door de Gaveborg verzorgde lopend buffet voor de ruim 100 eters, werd natuurlijk het 70 jarig jubileum nog niet afgesloten! Er volgde een gezellige borrel en lekker dansen.

Na een lange dag geen knalfuif met 500 mensen. NEE, OWK junior Gijs Lenting, waarvan niemand (en hijzelf ook niet) wist dat hij super goed kan zingen en helemaal een dag zoals het OWK betaamt: klein maar fijn, knus en warm, een dag samen en vol herinneringen, “70 jaar samen en één bij korfbalvereniging OWK”.

Foto: Groep High Tea met zittend tweede van links Trien Veldstra foto: Nienke Wobbes
Foto: Lammert Klooster wordt door toernooiorganisatie bedankt foto: Chris Biemold

 

   
Back to top button