Gaat u na de vakantie ook Sport- en Cultuurhoppen?

Westerkwartier – Het VZ Westerkwartier raadslid Johan de Vries uit Leek was al een poosje bezig om een sport en cultuurhopper voor onze gemeente te promoten. Hij werd er enthousiast over via een gesprek met het Huis voor de Sport. Ook de leden van VZ vonden dit een mooi idee en zetten het als verkiezingspunt in het programma. Johan is dan ook erg content dat gemeente Westerkwartier dit nu heeft ontwikkeld.

De Hopper-functie
De naam ‘Hopper’ komt van een bestaande website uit de gemeente Groningen: De Sport- en Cultuurhopper. Daar werkt het al een paar jaar met veel succes. De Sport- en Cultuurhopper is een online verzameling cursussen aangeboden door verschillende sport- en cultuuraanbieders.

Hiermee kunnen inwoners op een laagdrempelige manier gratis of tegen geringe kosten kennismaken met een sport of culturele activiteit. Dit platform verzamelt alle cursussen en brengt hiermee vraag en aanbod bij elkaar. Op de gemeentelijke website gebruikt Westerkwartier nu ook de hopper-functie.

Kennismakingsaanbod door sport- en cultuurverenigingen
Het gebruik maken van de website (zie:  Sport en Cultuur Westerkwartier) is voor aanbieders een aantrekkelijke manier om het sport- en cultuuraanbod onder de aandacht te brengen bij alle inwoners in de gemeente.

Twee keer per jaar kunnen sport- en cultuuraanbieders uit het Westerkwartier op deze website cursussen plaatsen (Het kennismakingsaanbod). Dit kan in het najaar en in het voorjaar. Het is belangrijk dat al het aanbod op hetzelfde moment op de website komt te staan. Voor het najaar 2022 is deze uiterste aanmelddatum 10 augustus.

Inschrijfsubsidie voor verenigingen
De eerste 100 verenigingen/aanbieders die meedoen ontvangen een subsidie van € 250,- om de activiteit te kunnen organiseren. Inschrijven voor de najaar periode 2022 kan tot 10 augustus! Aanbieders die nog niet eerder hebben deelgenomen aan Sport en Cultuur Westerkwartier moeten zich eerst registreren. Dit kan via Sociaal werk de Schans bv per mail naar [email protected]. Voor geïnteresseerde inwoners: probeer eerst uit wat je kind of je zelf leuk vindt

Inwoners kunnen gebruik maken van dit kennismakingsaanbod voor zowel sport als cultuur door zich aan te melden via de website. Door deel te nemen aan één of meer activiteiten kunt u activiteiten uitproberen en merken wat u leuk vindt.

Alle kinderen moeten kunnen meedoen!
Kinderen die door een laag inkomen van hun ouders niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes kunnen in onze gemeente geholpen worden door bij Stichting Leergeld of bij het Jeugdfonds een aanvraag in te dienen. Dit kan voor activiteiten op het vlak van onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld : https://www.westerkwartier.nu/stichting-leergeld-westerkwartier/
Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen : https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/groningen/

   .
Back to top button