Betaalbare vrijstaande woningen in Leek en Oostwold

LEEK – In de gemeente Leek is een nieuw woningconcept ontwikkeld: betaalbare vrijstaande woningen. Op speciaal voor dit woningtype gereserveerde kavels in de nieuwe wijk in Oostindie (Leek) en Oostwold kan de klant kiezen of hij een betaalbare vrijstaande woning van Locksley Collective of van  Notebomers Bouwgroep wil realiseren Beide partijen hebben een groeiwoning ontworpen, geïnspireerd op de regionaal veel voorkomende “wâldhúskes”. Peter Prak van Locksley Collective werkt hierbij samen met architect Eerde Schippers van Inbo Architecten. Rogchert Notebomer heeft voor dit woningtype een samenwerking met architect Jeroen Bezuijen bou.architectuur.

Om de woning betaalbaar te maken is de grondprijs omlaag gebracht. Vanuit de basiswoning zijn  diverse inrichtings- en uitbreidingsvarianten mogelijk in dit concept. De basiswoning heeft een woonoppervlakte van 105m². U kunt dit met uitbreidingsopties vergroten tot 125m². Er zijn meerdere indelingen mogelijk, waarbij u ook kunt kiezen voor slapen en douchen op de begane grond.

Door de meerdere indelingsmogelijkheden is het concept voor (door)starters en senioren geschikt. De kavels variëren in grootte van  335 tot 384 m².  in Oostindie en in Oostwold van 332 tot 414 m². De woningen zijn zeer betaalbaar met een koopprijs vanaf € 199.500,-  VON heeft u al een vrijstaand huis!

Dankzij de erfpachtregeling van de gemeente Leek is het ook mogelijk om de grond bij de woning in erfpacht te nemen in plaats van te kopen. De Leekster erfpachtvariant heeft aantrekkelijke voorwaarden waardoor de maandelijkse woonlasten tot wel 10% lager liggen. De erfpachtcanon is voor een lange periode duidelijk. Dit biedt voldoende zekerheid voor een bank om een hypotheek te kunnen verstrekken over de koopsom van de woning zelf. Daarnaast kunt u elk jaar besluiten om de kavel alsnog te kopen. Feitelijk is het dus een uitgestelde koop. De gebruiker houdt altijd het recht om tot koop over te gaan wanneer dat uitkomt. De goedkoopste woning met erfpacht is vanaf € 159.500,-  te koop. Meer informatie staat op www.woneninleek.nl.

Interesse voor een van deze betaalbare vrijstaande woningen? Kom langs op de beurs NieuwbouwXL van 21 -23 november in Martiniplaza of meld u aan bij Bruining en De Reus Makelaars in Leek of Thuis Nieuwbouw Makelaars in Groningen. Meer informatie over de woningen is ook te vinden op de website www.bruiningdereus.nl, www.uw-thuis.nl, www.nieuwbouw-nederland.nl  (zoek op Leek of Oostwold) of op www.funda.nl.

   
Back to top button