Brandweer massaal ingezet voor brand in hooibult en bosschages langs de A7 bij Marum

Marum – Aan het Korige nabij Marum en Frieschepalen parallel aan de A7, waren de posten van Marum, Ureterp, Roden en Groningen in de nacht van zaterdag op zondag druk met het blussen van een bult met hooi en diverse bosschages.

De brand werd rond 23.30 uur ontdekt waarna de brandweer met spoed ter plaatse is gegaan. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand. Vanwege de forse brand en een beperkte hoeveelheid bluswater werd een schuimbluscontainer en een waterwagen ingezet. De brandweer heeft de brand vanaf meerdere kanten aangevallen en na enige tijd weten te blussen.

De politie waarschuwde het verkeer op de A7, vanwege rook die over de weg trok. Er wordt rekening gehouden met brandstichting als gevolg van een mogelijke protestactie. Zo werd er ook een Nederlandse vlag aangetroffen die omgekeerd hing, aldus een omstander.

Foto’s: Evan Kooistra

 

 

Back to top button