Politie waarschuwt voor sieradendief in Leek en Roden

LEEK/RODEN – De politie is op zoek naar een onbekende man die woensdagochtend bij een juwelier aan de Schans in Leek gouden armbanden heeft gestolen. De man kwam de winkel binnen en toonde interesse voor armbanden.

Op slinkse wijze wist de verdachte tot 3 maal toe een armband van een stoffen rol te verwijderen en weg te nemen. Na enige tijd verliet de verdachte de juwelierszaak. Later ontdekte het personeel de diefstal.

Diverse juweliers bezocht

Bij nader onderzoek bleek dat dezelfde man ook in een tweede juwelierszaak in Leek en twee winkels in Roden is geweest. Bij de tweede juwelierszaak in Leek is het nog niet duidelijk of de verdachte sieraden heeft weten te stelen. In de zaken in Roden kwam het vermoedelijk niet tot diefstal, omdat de sieraden in een doos zaten. De politie onderzoekt deze diefstalzaken. De politie vermoedt dat de betreffende verdachte in een breder gebied dan Leek en Roden actief kan zijn geweest of nog worden. De politie heeft direct enkele juweliers in omliggende plaatsen gewaarschuwd.

Signalement

Hij voldoet aan de volgende omschrijving: man, ongeveer 50 jaar, tatoeage op zijn pols, Amsterdams accent, gekleed in donkerbruin leren jack, beige t-shirt en spijkerbroek en droeg een blauw petje met Nike-logo.

Back to top button