Brandweer Hoogezand draagt collega op ludieke wijze over aan brandweer Leek

Leek – De piepers van de brandweer vrijwilligers van post Leek gingen dinsdagavond even na zeven uur af voor een buitenbrand nabij Nienoordshaven in Leek.

De vrijwilligers zijn vervolgens naar de kazerne gekomen waar korps Hoogezand met hun brandweerwagen uitruk gereed stond. Hierna zijn ze met de brandweerwagen vanaf de kazerne richting de locatie gereden waar de brandweer van Leek klaar stond om hen te ontvangen. De collega’s van post Hoogezand wilden op een ludieke wijze hun collega Emile Jones overdragen aan korps Leek. Emile is in 2014 begonnen bij post Hoogezand en kortgeleden naar Leek verhuisd. Daarom heeft hij moeten besluiten om zijn carrière in Hoogezand te beëindigen.

Inclusief nat pak
Emile moest in de haven in een bootje stappen en zichzelf naar de overkant roeien richting de collega’s van post Leek. Echter werd het Emile niet gegund om de overkant met een droog pak te halen. Onderweg werd hij door een collega nat gespoten. Eenmaal aangekomen heeft hij zich in een droog pak gehesen en zijn ze allen retour richting de kazerne gereden. Hier is na een kort praatje de overdracht officieel afgerond en zal Emile vanaf nu mee op uitruk met brandweer Leek.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button