Leekster Gedichtendagavond

LEEK – Donderdag 30 januari t/m 5 februari is de poëzieweek in Nederland. De Leekster Gedichtendagavond op de eerste dag, 30 januari vanaf 19.30 uur in de Balkhoeve te Leek aan de Waezenburglaan 55, naast RSG De Borgen. 

Dit jaar is het landelijke thema “Verwondering”. De landelijke website heet: www.poezieweek.com. Uiteraard staat onze Leekster Gedichtendag op deze website genoemd  en tevens op www.deoudeulo.nl Naast taal klinkt klassiek gitaar muziek als afwisselende programmering door Carst Terhorst uit Haarlem en Niels Kuiper uit Groningen. Er is een leestafel met gedichtenbundels van de dichters die voordragen e.a.

We hebben momenteel 15 dichters op het programma staan: Carst Terhorst, Rosa Timmer, Leonie Veraar, Hubert Klaver, Willem Jan Tjebbe Oosterbrink, Ellen Remedies, Brecht Hilgersom, Sieger M Geertsema, Bianca Hazenberg, Frank Abspoel, Klaas Knillis Hofstra, Jan Ernst Douma, Lilian Zielstra, Victoria Rojas Milesi en Sanja Simunic

Er zijn acht personen vòòr en zeven dichters na de pauze. Iedereen krijgt na een korte introductie door Foleor van Steenbergen of Christel Elshout ongeveer vijf minuten om het eigen werk voor te dragen. We houden een pauze van 20 minuten, waarna Niels Kuiper klassiek gitaar zal spelen, met daarna het 2e gedeelte van de avond. Als afsluiting zal Foleor van Steenbergen toondichter, op zijn harmonium een improvisatie spelen  n.a.v. het  thema: : Weinen Klagen Sorgen Zagen  van  J.S. Bach.

Er wordt een “boekje” gemaakt door Victoria Rojas Milesi en Evelien Bernabela wat iedereen mee krijgt na afloop. We hopen op een volle zaal en een mooie avond.

Back to top button