Brandweer Grootegast, Grijpskerk en Zuidhorn assisteren bij zeer grote brand in Surhuisterveen

Surhuisterveen – In Surhuisterveen is vanavond even na half elf brand ontdekt in een pand van een garagebedrijf en automaterialenhandel aan de Skieding. Het pand stond al snel volledig in lichterlaaie waarna opgeschaald werd naar het sein zeer grote brand.

De meldkamer heeft naast de korpsen Surhuisterveen, Burgum en Buitenpost ook brandweer Grootegast, Grijpskerk en Zuidhorn opgeroepen voor assistentie tijdens de bluswerkzaamheden. De twee auto bedrijven kunnen als verloren worden beschouwen. Omliggende panden worden door de brandweer nat gehouden om overslag tegen te gaan. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten vanwege de forse rookontwikkeling. De wegen rondom de brand zijn afgelosten door de politie.

Foto’s: Evan Kooistra & Noordernieuws

   .
Back to top button