Tweede rapid-avond bij Schaakclub Leek

Leek – Vrijdag 19 januari organiseerde Schaakclub Leek de 2e rapid-avond van het seizoen. Bij afwezigheid van de winnaars van de eerste rapidavond deden Gerwin Fokkema en Kees Praagman goede zaken. Beiden wonnen hun 3 partijen.

Spelers melden zich aan het begin van de avond, daarmee kon er in twee groepen (ingedeeld op speelsterkte) geschaakt worden. In de tweede won Gerwin zoals gezegd al zijn partijen voor Sander Bolhuis, die wel Sebastiaan de Jong en gast Tom Waalewijn de baas was. In de eerste groep begon Kees goed met een winstpartij tegen Frans Huisman, tegen wie hij vorige nog remise week speelde. Marijn Swemmer won een wilde partij tegen Theo Wolthekker van SC Roden. Daarna speelden Marijn en Kees tegen elkaar, Kees bereikte met wit een goede positie maar gaf een kwaliteit weg en kwam verloren te staan. Naar Marijn maakte de laatste fout en zo won Kees toch. Theo won van Frans.

Laatste ronde
Voor de laatste ronde kwamen Bauke Koole en Pieter Doller nog meedoen. Bauke speelde laatste ronde tegen Theo en won, Pieter verloor van Kees. Marijn won zijn laatste partij tegen Frans. Na twee avonden gaat Kees aan de leiding voor de open Rapid titel van schaakclub Leek met een kleine voorsprong op Gerwin en Marijn.

   
Back to top button