Veel gelezen

Zeer grote uitslaande brand bij recyclingbedrijf in Leek (Video)

Leek – Aan het Mulderspark in Leek is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand uitgebroken bij een recyclingsbedrijf.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het kantoorgebouw. Er is direct groots opgeschaald en korpsen uit de hele regio zijn ter plaatse om de brand te bestrijden. Het vuur is later overgeslagen naar een naastgelegen opslagloods van afval. Dit zorgde voor enorme rookwolken en een grote vlammenzee.

Grip 1 en NL-Alert
De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand ‘Grip 1’ om het incident goed te kunnen aansturen. Er zijn 2 groot water transport pompen ter plaatse gekomen om de brandweerwagens van genoeg water te voorzien. Hierdoor is de Diepswal tussen Leek en Zevenhuizen afgesloten. Voor omwonenden is een NL-Alert verstuurd om te waarschuwen voor de grote brand en ramen en deuren te sluiten bij overlast van de rook.

Foto’s: Sven Loer & Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button