Onderzoek historische graven in Westerkwartier; gemeente gaat lijst opstellen

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier gaat een lijst opstellen met graven van personen die van historische betekenis zijn. Ook graven die door materiaalgebruik of vorm interessant of kenmerkend zijn, zetten ze op deze lijst.

Dit wordt gedaan voor de gemeentelijke begraafplaatsen. Van de gemeentelijke begraafplaatsen in de voormalige gemeente Zuidhorn bestaat al zo’n lijst.

Gemeentelijke begraafplaatsen
Het onderzoek richt zich nu op de andere gemeentelijke begraafplaatsen. Dit zijn de begraafplaatsen in Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Niekerk, Grootegast (aan de Bovenweg), Oostwold, Midwolde, Zevenhuizen, Jonkersvaart en De Wilp.

Lijst
De persoon die de lijst opstelt, bezoekt vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus de begraafplaatsen. In elk dorp helpen vrijwilligers met het aangeven van graven, die in aanmerking kunnen komen voor de lijst. Ook zij zijn deze dagen op de begraafplaatsen.

Vragen
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Jaap Solle van het team Inwonerszaken. U kunt hem bellen via telefoonnummer 14 0594. U kunt ook een mail sturen naar [email protected].

   .
Back to top button