Nieuwe Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in Zuidhorn geopend door burgemeester Ard van der Tuuk

Zuidhorn – Donderdag 25 augustus om 16.00 uur heeft burgemeester Ard van der Tuuk een jongerenontmoetingsplek aan de Van Starkenborghkanaal Zuidzijde 2 in Zuidhorn officieel geopend. Op deze plek is een container geplaatst met zitplaatsen. Dit initiatief is tot stand gekomen voor en door jongeren.

Behoefte aan een ontmoetingsplek
Jongeren willen elkaar ontmoeten. En het liefst als jongeren onder elkaar. Tijdens de coronapandemie werd extra duidelijk hoe belangrijk dat voor hen is. In Zuidhorn was geen geschikte plek voor jongeren om elkaar te treffen. Daarom sloegen jongerenwerkers van Sociaal Werk de Schans de handen ineen met jongeren uit Zuidhorn.

Voor en door jongeren
Jongerenwerkers van Sociaal Werk de Schans, de gemeente en de politie zijn in gesprek gegaan met de jongeren. Vier jongeren zijn daarna aan de slag gegaan met een onderzoek. De resultaten hebben zij gepresenteerd aan de voorgenoemde partijen en aan voormalig wethouder Elly Pastoor, die nauw betrokken was bij het proces. De nieuwe plek moest beschut zijn, maar niet te afgelegen en goed bereikbaar. De beste plek bleek de parkeerplaats bij de hockeyvelden. De hockeyvereniging reageerde positief en de komst van de nieuwe jongerenontmoetingsplek was een feit.

Openingsactiviteit
Bij het openingsevenement was graffiti-artiest aanwezig die samen met de jongeren een mooi graffitikunstwerk op de container heeft gemaakt. Burgemeester Ard van der Tuuk mocht hier de laatste hand aan leggen waarna de JOP officieel geopend is.

Back to top button