Zeer geslaagd turnweekend voor Tiga Leek!!!

LEEK/HEERENVEEN – Afgelopen zaterdag was er in Heerenveen het Provinciaal Kampioenschap Turnen 1e en 2e divisie. De 3 noordelijke provincies deden dat tegelijk en dat was tevens de plaatsingswedstrijd van District Noord voor de landelijke wedstrijden.

Het was voor de turnsters van Tiga Leek een zeer succesvolle dag. De coaches Odette Hamers, Talitha Zijlstra, Sarah ten Have en Lisette Post konden met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd.

Van de 15 Tiga-turnsters hebben maar liefst 7 de titel “Provinciaal Kampioen” behaald.
14 meisjes van Tiga mogen door naar de kwartfinale van de Landelijke Wedstrijden.

De uitslagen van Tiga zijn:
Instap N2: 1e Iris Tuinstra, 2e Elsbeth Douma. Pupil 1-N2: 1e Danique Huisjes. Pupil 2-N2: 1e Indy Gjaltema, 2e Renée Haan, 3e Rosanne de Vries, 5e Alinda Cazemier. Jeugd 1-N3: 1e Julia de Vries. Jeugd 2-2e divisie: 2e Sascha de Haan, 4e Maureen de Wit, 8e Rylana Bekkema. Junior 2e divisie: 1e Rianne Suurd, 3e Larissa Boonstra, 5e Melanie Jager. Senior 1e divisie: 1e Michelle Ellens

 

Ook stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de heren van Tiga. Bij de junioren kwamen Jeroen Poelsma en Jelmer de Boer in actie voor Tiga. Na goede oefeningen te hebben laten zien, vooral op ringen en brug, mocht Jeroen Poelsma de bronze medaille mee naar huis nemen en Jelmer de Boer de gouden medaille! In de derde wedstrijd van die dag mocht Joris Mers zijn oefeningen tonen aan de jury. Vooral op rekstok en vloer had Joris erg goede cijfers en wist uiteindelijk zesde te worden! In de laatste wedstrijd waren er nog eens vier jongens die uitkwamen voor Tiga. In deze catogorie waren er 29 turners uit Groningen, Friesland en Drenthe die meededen. Na hun laatste toestel, sprong, hadden ze iedereen laten zien hoe je een streksalto perfect uit moet voeren. Nick Leonards werd 4e, Casper de Vries 8e, Wouter Barf 10e en Mart Poelstra 12e!

   .
Back to top button