11-jarige Bas ruimt al meerdere jaren afval op in Leek “Het is niet goed voor het milieu”

Leek – De 11-jarige Bas Geerts gaat er soms wekelijks op uit met zijn skelter en aanhanger om afval te verzamelen en hiermee de natuur een stukje schoner te maken.

Bas woont samen met zijn ouders aan de Oldebertweg in Leek waar hij zijn skelter en kar heeft staan inclusief uitrusting. Die uitrusting bestaat uit een prikstok, handschoenen, pionnen en emmers/zakken om het afval in te verzamelen. Hij rijdt door de straten, loopt door de bermen en langs de sloten op ‘jacht’ naar zwerfafval. Dit verzamelt hij gescheiden per materiaalsoort in zijn kar waarna hij bij thuiskomst het afval weggooit.

Bas vertelt tegenover deze website; “Al het zwerfafval is niet goed voor de natuur en het milieu, vogels maken namelijk nestjes met plastic rommel en het komt in de grond of in het water terecht.” De ouders van Bas zijn maar al te trots dat hun zoon zo fanatiek is om de natuur een stukje schoner te maken. Zijn vader; “Ik vind het ontzettend goed dat hij dit doet. We hebben tenslotte ook liever dat hij lekker buiten bezig is dan dat hij binnen zit.” Bas is ook nog zeker niet van plan om met het opruimen te stoppen, maar hoopt wel dat de medemens om z’n afval denkt en het zelf weggooit.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

Back to top button