Noordelijke verenigingen staan er goed voor

NOORD NEDERLAND – De eerste onderlinge krachtmeting is een feit. Afgelopen zaterdag was de try out van een aantal noordelijke Color Guard verenigingen. De try out was georganiseerd door verenigingen uit Marum, Oldekerk Roden en Zevenhuizen.

Color Guard is een intensieve sport waar vlaggen, geweren en sabels verwerkt worden in een choreografie. Trainers zijn maanden bezig met het bedenken van een verhaallijn en het inpassen van hun choreografie in de muziek. Op een wedstrijd beoordeeld de jury het verhaal de dans, ronddraaiende vlaggen en sabels die soms wel 10 meter omhoog worden geworpen. De noordelijke verenigingen doen het goed in landelijke competitieverband. Dynamix een trots onderdeel van Concordia Zevenhuizen is de afgelopen 2 jaar kampioen van Nederland geweest en zal tijdens de winterguard competitie dit jaar wederom hun titel verdedigen. Vorig seizoen is Concordia Zevenhuizen ook gestart met Dynamix junior.

De jongste afdeling van Dynamix kwam zag en overwon en werd ook Nederlands kampioen. Twee kampioenen van 1 vereniging uit ons westerkwartier. De deelnemers van de try out hebben tot 25 januari om hun show te perfectioneren, want dan moeten ze er staan voor hun eerste wedstrijd in Drachten.

 

Back to top button